Utilitatea mastilor de bumbac in contextul COVID-19

In perioada aceasta intreaga lume este doborata de catre noul virus, Coronavirus, COVID-19 sau SARS-2, realul pericol este atat de aproape de noi, creand zi de zi nenumarate decese si imbolnaviri grave, mai ales in randul persoanelor mai in varsta, dar nu numai.


Indiferent de tara in care traim, problema majora a virusului afecteaza si comertul mastilor chirurgicale normale pentru protectia impotriva contactului cu virusul. Acesta este unul dintre aspectele pe care multe persoane le-au luat in calcul, din lipsa de gasire pe piata a mastilor tot mai multe persoane incep sa confectioneze masti chirurgicale pentru protectia individuala dar si pentru membrii familiei.


Una dintre cele mai bune solutii in aceasta perioada este folosirea mastilor de bumbac, renuntand la cele chirurgicale, cele de bumbac conferind mai multa siguranta in fata virusului.


Marea majoritate a mastilor sunt realizate pe baza de tesaturi complexe, astfel se doreste a se impartasi secretele realizarii mastilor perfecte pentru protectia noastra in aceasta perioada.

Ce stii despre Coronavirus si ce legatura are el cu ce tip de masca porti?


Una dintre cele mai importante aspecte este cunoasterea virsului in totalitate, acesta, este un virus agresiv care are dimensiuni variate de la 50 nm la 100 nm in diametru, astfel, materialul mastii chirurgicale trebuie sa detina o permeabilitate pentru o parte mai mica decat acest 50 nm pentru filtrarea totala a virusului.


Un studiu realizat de catre Cercetatorii Universitatii Cambridge au testat proprietatile materialelor de uz casnic in comparatie cu mastile chirurgicale realizate acasa. Pentru a se masura nivelul de eficacitate, au testat bacteriile Bacillus Atropaheus si virusul Bacteriophage la diferite materiale de uz casnic. Unele rezultate au fost extraordinare pentru unele materiale folosite pentru mastile realizate.


Unele masti reusesc sa fie mai eficiente decat celelalte, iar altele se dovedesc a fi nefolositoare in contextul folosirii acestora, totul tinand cont de materialul folosit pentru a confectiona masca.

Un test simplu pentru masca ta pe care il poti face acasa

Desi nu exista mijloace pentru a testa masca chirurgicala, exista o modalitate simpla de a o testa prin prisma fumului de tutun.
in urma unei cercetari realizate de catre Asociatia Taiwan pentru Cercetari in aerosoli, s-a realizat o cercetare privind aerosolii si calitatea aerului, mai precis, fumul de tutun detine particule de la 100 nm la 400 nm, de cateva ori mai mari decat virusul Coronavirus.


Pentru a verifica eficacitatea mastii este necesara inhalarea fumului si expirarea acestuia in masca, in situatia in care fumul expirat nu trece pe partea cealalta a mastii, acest fapt confirma siguranta.


Sfaturi pentru folosirea mastilor de bumbac:

  • Masca trebuie dezinfectata cu alcool cu o concentratie mai mare de 70%
  • Este recomandat sa le purtam si cu ochelari
  • Masca nu se atinge daca nu avem mainile dezinfectate

In aceasta perioada, Kids Decor confectioneaza masti si bonete de bumbac, dar si masti si halate de unica folosinta.

Pentru comenzi sau intrebari legate de aceste masti in contexul actual mondial, va rugam sa ne scrieti un email pe adresa - [email protected]

Fii primul care află noutățile!

Abonează-te la newsletter și vei primi informații exclusive, oferte speciale și multe altele direct în inbox-ul tau.

Close