Ce haine de vară să alegi pentru copii și bebeluși: bumbac sau muselină?

Când ai copii, grija hainelor vara arată cam așa: "Oare am suficiente haine de schimb? Dacă se udă? Dacă transpiră? Dacă plouă? Dacă se murdărește cu înghețată, sau ajunge să i se citească meniul pe haine? Dacă se scapă fiindcă nu a ajuns la baie la timp, sau vai, îi alunecă din scutec?"

 

De aici începe distracția. Ce vei alege: Bumbac sau Muselină pentru hainele de vară ale copiilor?

Fără să stai pe gânduri, e posibil să alegi în miezul verii, clasicul bumbac. Îl cunoști, e confortabil, are imprimeuri iubite de copii, e la îndemână și se găsește literalmente peste tot. Asta nu e nou. Dar are un secret.

Bumbacul e potrivit pentru orice moment al zilei și nopții. Singura grijă mare, poate fi ca cel mic să nu să se dezbrace și să fugă în chiloți prin casă sau cu spectatori, așa cum se întâmplă de obicei. Mai aerisit decât atât nici nu se poate.

Ai auzit totuși de muselină și ai vrea să știi ce o face să primească atât de multă atenție. Și care e legătura cu bumbacul?

 

De ce să alegi Muselina

Muselina este un materialul "uitat" folosit de sute de ani în zonele călduroase ale planetei, care din fericire a început să își recapete din gloria umbrită de-a lungul anilor de obișnuitul bumbac.

Dacă ai senzația că nu ai mai auzit de muselină sau că nici nu ai atins-o vreodată, îți dăm un indiciu: seamănă cu pânza topită din copilărie, doar că mult mai moale, mai vaporoasă și cu adevărat răcoroasă.

Muselina este tot din bumbac realizată, deci îi păstrează calitățile dar are ceva special!

 

Care e secretul muselinei?

Țesătura aparte, delicată, simplă și mai rară, îi accentuează bumbacului proprietățile ce protejează copilul de supraîncălzire.

Se poate juca liniștit, fiindcă muselina delicată permite trecerea fluxului de aer, iar corpul rămâne la temperatura ideală. Oricât aleargă, oricât de cald e afară.

 

Și totuși, ce haine să alegi pentru copilul tău vara asta: din bumbac clasic sau muselină?

Pentru zilele toride de vară, muselina este alegerea înțeleaptă fiindcă surclasează bumbacul.

Plus, dacă se murdărește, se poate curăța mai ușor și se usucă aproape imediat. Mult mai repede decât bumbacul.

 

Uite cele 6 motive pentru care merită să intre muselina în dulapul vostru:

 

Este prietenoasă pentru piele:

-        Este blândă cu pielea sensibilă a copiilor, datorită țesăturii aparte, lejeră și atât de moale, realizată din bumbac 100%.

Iubește mișcarea:

-        Copiii iubesc muselina fiindcă este plăcută la atingere și le respectă libertatea de mișcare de care au nevoie. Parcă se mișcă o dată cu ei.

Este respirabilă:

-        Este preferată în zilele călduroase de vară, fiindcă țesătura ușoară, respirabilă, permite corpului să își regleze temperatura cu ușurință. Copilul nu se va supraîncălzi fiindcă muselina oferă confort termic

Se usucă ușor:

-        Țesătura se usucă foarte repede și permite trecerea fluxului de aer. Astfel, pielea respiră ușor și rămâne uscată.

Este durabilă:

-        Este extrem de durabilă și spre deosebire de alte țesături de bumbac,  ea devine și mai moale cu fiecare spălare.

Se îngrijește ușor:

-        Se poate spăla manual sau în mașina de spălat la temperaturi de 300C.

-        Se poate stoarce în mașina de spălat la max. 700 rpm.

-        Se poate călca la temperatură înaltă, preferabil prin aburire.

Acestea sunt motivele pentru care noi adorăm vara aceasta, delicata muselină!

 

Dar și bumbacul obișnuit este potrivit, ca haine de rezervă, de joacă în curte și dacă se face un pic mai rece seara.

În rest, zilele însorite și nopțile călduroase,  se asortează doar cu muselina!

Explorează întreaga COLECȚIE NOUĂ de vară "Summer Breeze", de îmbrăcăminte pentru copii, păturici și saci de dormit, realizate integral din muselină, în atelierul Kids Decor din Cluj!

 

INTRĂ ACUM ÎN COLECȚIA

"SUMMER BREEZE"

 

 

Lasati un comentariu

Fii primul care află noutățile!

Abonează-te la newsletter și vei primi informații exclusive, oferte speciale și multe altele direct în inbox-ul tau.

Close